Pieczywo to podstawa jadłospisu człowieka w naszej tradycji. Produkowane jest z soli, mąki, wody, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających smak wypieków, jak przykładowo: słonecznik, mak lub sezam.
Dlaczego należy jeść regularnie pieczywo?
Pieczywo jest jedzeniem niezwykle bogatym w mnóstwo różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do właściwego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą przede wszystkim białka, aminokwasy i węglowodany. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera pełnoziarnisty, ciemny chleb.
Pieczywo w Krakowie
Najlepiej kupować pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Tylko wtedy ma się gwarancję, że spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Z wyśmienitych wypieków i niesamowitej dbałości o klienta słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, cieszące się wielkim zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb wytwarzany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co stanowi gwarancję wysokiej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.
Siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]